Kalimba Nedir? Nasıl Çalınır?

Kalimba nedir?

Bu yazımızda ülkemizde popülerliğini her geçen gün artıran Kalimba‘yı konu alacağız. Kalimba ile ilgili tarafımıza oldukça fazla soru gelmekte. Peki, kalimba nedir, nerede ortaya çıktı, nasıl çalınır? Kalimbayla ilgili tüm merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz.

Kalimba nedir?

Yaygın olarak kullanılan diğer ismi mbira olan kalimba, günümüzden binlerce yıl önce Güney Afrika’da icat edilmiş, 1950’li yılların başından itibaren tüm dünyaya ihraç edilmiştir. Ülkemizde kalimba, başparmak piyanosu ismi ile de bilinmektedir. Afrika kıtasının birçok bölgesinde farklı isimlere sahip olduğu bilinen kalimbanın toplantı, düğün törenleri ve ayinlerde kullanıldığı bilinmektedir.

Kalimba genellikle bir rezonans gövdesi üzerine sabitlenmiş metal yapraklar ve dillerden oluşur. Bu yapraklar ve dillerden oluşan titreşimler gövdede toplanarak ses dalgalarını oluşturur. Dolayısı ile insanı rahatlatan bir sese sahip olması sebebiyle ses terapistlerinin de kullandığı enstrümanlardan biridir. Kalimba’nın sesini duyan insanlarda stres ve kaygının azaldığı, konsantrasyonun arttığı bilinmektedir.

Kalimba nasıl çalınır?

Kalimba, hoş ve mistik bir sese sahip müzik aletlerinden biridir. Akort seçenekleri ile tınıları oldukça değiştirilebilmekte, kişiselleştirilebilmektedir. Günümüzde popüler birçok şarkıya kalimba ile cover yapıldığını görmek mümkündür. Klasik bir kalimba üzerinde on yedi tuş bulunur. Bu tuşlar başparmaklar ile çalınmaktadır.

Hangi kalimbayı tercih etmeliyim?

Kalimba birçok ağaç çeşidinden yapılmaktadır. Telleri hem bambu hem de metal kullanılarak üretilebilmektedir. Sağlamlık açısından ülkemizde en çok tercih edilen kalimba modelleri maun ağacından yapılanlar ve telleri nikel kaplı çelik olan türlerdir.

Web sitemizde tüm kullanıcılara hitap edebilecek kalimba modelleri bulunmaktadır. Kalimba fiyatları herkesin bu değerli enstrümana sahip olabilmesi ve onunla tanışabilmesi için uygun tutulmaktadır.

-6%
(3)  849,00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir